Wie is Gerard W. Rietbergen?

Gerard W. Rietbergen (1953) studeerde af aan de KABK / Koninklijke Academie van Den Haag en Willem de Koning Academie van Rotterdam. Daar zocht hij naar wat voor hem de essentie van kunst betekende. Na twintig jaar in het bedrijfsleven als artdirector, wilde hij de oorzaak van wedijver en verschillen van inzicht tussen mensen begrijpen, en ging hij op onderzoek.

Hij leidde 15 jaar zijn eigen conceptbureau, volgde vele trainingen en studies op het gebied van kleuronderzoek en hij volgt tot op de dag van vandaag teken- en schilderlessen in binnen- en buitenland. Vanaf de jaren negentig is Gerard actief als docent, hij geeft individuele- en groepslessen voor particulieren, bedrijven en organisaties. Beeldhouwen is inmiddels een niet meer weg te denken kunstvorm waarin hij les krijgt en geeft.

In Gouda verzorgt hij alweer meer dan 15 jaar teken- en schilderlessen bij atelier het GouwePalet.

In zijn ┬┤academische┬┤ en vrije lessen laat hij leerlingen kleuronderzoek doen op basis van de temperamenten en hun menselijke drijfveren. De laatste jaren ontdekte Gerard Rietbergen zijn persoonlijke bijdrage aan de schilderkunst: een nieuwe vorm van expressionistisch imaginair schilderen’, welke hij omschrijft als ‘spiritueel realisme. Betekent: gewoon aardig zijn voor jezelf en tegelijkertijd voor de ander!

Altijd! Met heel je hart, dankbaar aanwezig zijn!

06 47 35 06 98