Schildergesprek op afstand, schept inzicht.

Afstand nemen, vanaf 1,5 meter kijken, zien, overzien en aanschouwen.

De enige manier om nu samen te schilderen. Jij en de docent op afstand. Dát zorgt voor echte evenwichtige doeken. Tijdens het kijken op 1,5 meter overzie je steeds het geheel.

Schilderen is 80% kijken, afstand te nemen, zien, beschouwen, overzien en plannen maken. In slechts 20% creëer je door, wat je dacht te zien.

Het schilderij ontstaat door het kijken. Doen met een beetje hulp en álle materialen! Samen op afstand, met minstens 1,5 meter, liefst nog meer!

En dát kan bij het atelier van het GouwePalet. Graag tot ziens. (7,5 x 35 meter schilderplezier lang!)

Schildergesprek op afstand, heel normaal

Wat is het?
Een gesprek zonder elkaar te spreken maar met penselen en verf in de hand. Bij elkaar 1 op 1, op afstand 1,5 meter.. om de beurt, ga je verder waar de ander stopt. Met respect voor hetgeen de ander heeft gedaan. Je maakt samen een contrastrijk, kleurrijk, monotoon, rustig, agressief, vrolijk, liefdevol, perspectivisch, expressionistisch, symbolisch, imaginair doek. We creëeren het samen.

Waarom wil je dit?
Vanuit de behoefte je eigen mogelijkheden te ontdekken.

Waar is het?
Een groot, ruim, licht atelier met alle ingrediënten staan klaar om te schetsen en te schilderen. Een kort voorgesprek met afspraken, een pauze van een half uur en een nabespreking zijn vaste onderdelen.

Voor wie?
Particulieren, startende en professionele kunstenaars geef ik alle voorwaarden mee om in schildergesprekken zich vrij op het doek te voelen en te uiten. Gevorderde kunstenaars kan het woordenloze gesprek verdieping geven in hun werk of leiden tot nieuwe inzichten. Zie je in zo’n gesprek een uitdaging die jou weleens iets zou kunnen opleveren?