Elkaar ontmoeten rond de schildersezel

Vanaf 1985 tekende en schilderde Gerard W. Rietbergen meer dan 10 jaar voor het Gastenboek van het toenmalige Scheveningse Steigenberger Kurhaus Hotel. Ongeveer 80 tot 90 beroemde en wereldbekende gasten kwamen voorbij en signeerde hun eigen portret of speciaal op voor hen gemaakte gedenkpagina”s met meerdere peronen. Waaronder: Luciano Pavarotti, Michael Gorbatsjov 1993, de Dalai Lama 1994, Koningin Beatrix, Prince Harald of Norway, Binyamin Netanyahu 1997, Audry Hepburn, Toon Hermans, Paul van Vliet en vele anderen die allen zijn opgenomen in het Gasten te Boek; een uitgave over de twee Gastenboeken van het Kurhaus. 
Gedenkpagina’s waren bijvoorbeeld van de Wereld Milieu Conferentie, bezoek van de Japanse delegatie met toenmalig premier Ruud Lubbers en Ruud van den Broek, in 1990 signeerde alle ruimtevaarders op hun 6e wereldcongres, waaronder Wubbe Ockels de twee pagina’s van Assocoation of Space exploreres.
WhatsApp Image 2019-11-13 at 17.26.49
Een gastenboek met portretten van zijn naam ligt in Nieuwspoort het perscentrum van Den Haag. Ook daar maakt Gerard portretten van Vorstenhuis tot ministerraad en van prominenten senatoren tot spraakmakende staatssecretarissen en burgemeesters en volksvertegenwoordigers.
 
Wilt u ook een gelijkend en los geschilderd of getekend portret , met of zonder gekalligrafeerde teksten ter nagedachtenis aan een evenement, prestatie van gewicht, of als een cadeau van of aan de familie weet u via deze website Gerard W. Rietbergen te vinden. Een echt getekend / geschilderd portret is namelijk geen foto van dát moment maar een weergave van de samenwerking tussen opdrachtgever(s) en de kunstenaar. Het toont een beeld van deze geportretteerde persoon naar aanleiding van alle info en foto’s die de kunstenaar ter beschikking kreeg.